Onderhoud & reparatie

Het is belangrijk om uw auto regelmatig en goed te onderhouden. Moet uw auto gerepareerd worden? Zorg er dan voor dat het grondig en professioneel gebeurt. Zo rijdt u veilig en gaat uw auto langer mee.

Hoe vaak moet uw auto naar de garage? Dat staat in het instructieboekje en scheelt nogal per model. De meeste nieuwe auto’s geven een melding op het dashboard als het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Sla liever geen onderhoudsbeurten over om geld te besparen. U bent uiteindelijk veel duurder uit als kleine gebreken te laat worden opgemerkt.

Bij een kleine beurt ververst de monteur onder meer de olie, vervangt het filter en kijkt naar onderdelen als remmen, uitlaat, accu en lichten. Bij een grote beurt worden onder meer ook het koelsysteem en de wielophanging gecontroleerd. Bovendien worden bougies, lucht- en brandstoffilters vervangen. Zorg ervoor dat u tussen beurten door regelmatig zelf uw banden, verlichting, oliepeil en uw koel- en ruitenwisservloeistof controleert.

Welk merk u ook rijdt, u kunt bij ons altijd terecht voor reparatie van uw auto. Uw auto laten repareren bij een BOVAG-bedrijf is kiezen voor zekerheid.

Wij zijn aangesloten bij BOVAG, en dan kunt u er zeker van zijn dat er goed opgeleide professionals werken. Uw auto is dus in goede handen. Onze collega’s werken bij reparatie volgens de voorschriften van autofabrikanten en maken duidelijke afspraken met u.

APK is geen onderhoud

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een technische controle van uw auto. Er wordt gekeken naar verkeersveiligheid en milieuprestatie. Belangrijk om te weten: een auto met een geldige APK is niet gegarandeerd in alle opzichten goed. De APK is alleen een controle op veiligheid en milieu en géén onderhoudsbeurt. Laat uw auto dus buiten de APK om altijd goed onderhouden volgens het boekje. Er kan immers ook vlak na een APK  een gebrek ontstaan. De keuring kunnen wij combineren met een onderhoudsbeurt.

Enthousiast over Vlastuin Auto?

Bel, mail of app met een van onze collega’s om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen!