SCHADEHERSTEL

Autoschade is al vervelend genoeg, dus uw wilt uw auto met een gerust hart wegbrengen. We hebben belangrijke zaken voor u op een rij gezet.

WAT TE DOEN BIJ SCHADE

  1. Blijf rustig, zorg er voor dat u en eventueel andere betrokkenen veilig zijn. Is er letsel? Waarschuw dan in elk geval de politie en zorg voor de juiste medische hulpverlening (huisarts of ambulance).
  2. Noteer zoveel mogelijk gegevens van de betrokkenen en andere getuigen (ook inzittende boven de 16 jaar) en de plaats van het ongeluk.Gebruik hierbij een Europees Schadeformulier of gebruik de app of website www.mobielschademelden.nl. Beide partijen vullen een eigen deel in om de schade te melden. Is de schademelding compleet? Zorg ervoor dat beide partijen het schadeformulier ondertekenen. Maak eventueel met toestemming van de andere betrokkenen foto’s van de situatie ter ondersteuning van de melding.
  3. Kun je niet meer verder rijden? Neem dan contact op met de alarmcentrale van je verzekeraar. De contactgegevens vind je vaak op je groene kaart. Zij nemen contact op met een sleepdienst om je auto af te voeren.
  4. Stuur het schadeformulier in naar je verzekering. Hoe snel je autoschade moet melden staat in de polisvoorwaarden van je verzekering. Meestal is dit binnen drie dagen.
  5. Om de autoschade te herstellen kun je direct contact opnemen met ons,  waarbij wij voor jou de schade afhandelen. Wij calculeren de autoschade en vullen deze taxatie in op de achterkant van het schadeformulier. Als de schade onder de dekking van je verzekering valt beoordeelt de verzekeraar eerst of ze akkoord gaan met de taxatie. Het kan zelfs zo zijn dat ze om een zogeheten contra-expertise vragen. Ze schakelen dan een onafhankelijke schade expert in om de schade te beoordelen. Dit gebeurt vaak bij grote en complexe schades.
  6. Als jij en/of de verzekeraar akkoord is met de offerte kan de schade worden hersteld. Wij regelen daarna de financiële afhandeling in veel gevallen voor je.

Kortom bij ons kun je terecht met je auto-schade en wij herstellen deze vakkundig.