BOVAG Garantie

Geschreven door:

Categorie:

Nieuws

DatuM:

Deel dit op:

De bekendste universele garantie voor tweedehands auto’s is waarschijnlijk de BOVAG Garantie. Autobedrijven die bij BOVAG zijn aangesloten, kunnen deze garantie aanbieden op de occasions die ze verkopen. Ze zijn dit echter niet verplicht.

Voorheen was BOVAG Garantie standaard op occasions van € 4500 of meer bij bij BOVAG aangesloten autobedrijven, maar die regel is komen te vervallen. Ga er dus nooit vanuit dat een auto BOVAG Garantie heeft omdat deze is aangeschaft bij een bij BOVAG aangesloten autobedrijf. Spreek dit daarom nadrukkelijk af met de verkoper en zorg dat dit in de koopovereenkomst is opgenomen.

Wat houdt BOVAG Garantie precies in?

BOVAG Garantie heeft een duur van 12 maanden en dekt gebreken die binnen de garantieperiode zijn onstaan of die niet zichtbaar waren bij aankoop. Onder een gebrek wordt verstaan dat een onderdeel stuk is of door slijtage niet meer aan de norm voldoet die de fabrikant aan het onderdeel heeft gesteld. Remschijven die volgens de fabrikant een minimale dikte moeten hebben van 1,2 centimeter en nog 1,3 centimeter dik zijn, vallen dus niet binnen deze garantie. Remschijven die binnen de garantietermijn zoveel slijtage vertonen dat ze nog maar 1,1 centimeter dik zijn, zullen wél onder garantie worden vervangen. Banden, ruiten en accessoires worden niet gedekt door BOVAG Garantie. Reguliere onderhoudsbeurten evenmin.

BOVAG Garantie is geen garantie door BOVAG

BOVAG Garantie wordt gegeven door de verkopende partij. De verkoper is dus de partij tot wie je je went met een garantiekwestie. Je kunt een garantiekwestie daarom niet bij een ander BOVAG-bedrijf laten oplossen. In het geval van een geschil kan de geschillencommissie van de BOVAG tussenbeide komen en proberen de kwestie op te lossen. Als het betreffende autobedrijf failliet gaat, dan vervalt daarmee ook de BOVAG Garantie. Je kunt je dan niet tot een ander BOVAG-bedrijf of de BOVAG zelf wenden.

De plus- en minpunten op een rij:

+ Duidelijke voorwaarden
+ Extra dekking ten opzichte van wettelijke garantie
– Veel BOVAG-bedrijven bieden ook occasions boven de € 4500 zonder garantie aan
– Aanbieder van garantie is in de basis ook de partij die garantieclaims beoordeelt

Bron: ANWB

Klik hier voor een link naar het artikel.