Ook met uw elektrische voertuigen naar VlastuinAuto

Als je de weg naar onze locatie oprijdt, zie je ze al staan: de dubbele laadpaal voor het opladen van elektrische auto’s en plug-in hybrides. Kom je binnen in ons bedrijf, dan zie je voornamelijk nog onze collega-technici. Vaak met vieze handen en overalls vol olievlekken. Die krijgen ze niet van elektrische voertuigen. EV’s zijn schoon, lezen zichzelf uit en stellen diagnoses. Maar collega Job volgt als technicus regelmatig cursussen en trainingen over nieuwe techniek. Hij is ook bevoegd om aan uw elektrische auto’s te ‘sleutelen’.

En ja, service en onderhoud van een elektrische auto zijn duidelijk anders dan bij een auto met een traditionele verbrandingsmotor: ze hebben geen bougies, geen uitlaat en geen versnellingsbak. Dat scheelt tijd en geld. Toch blijft regelmatig onderhoud belangrijk.

De meeste elektrische auto’s zijn uitgerust met een Lithium-ion accu. Je doet er goed aan de accu voor minimaal 20 procent opgeladen te houden. Je kunt de levensduur van je accu beïnvloeden door je laadgedrag. Zo kun je beter opladen met wisselstroom, bijvoorbeeld uit het stopcontact bij je thuis, dan met gelijkstroom bij een snellaadstation. Zorg  goed voor je accu, want dit is het duurste onderdeel van de auto.

En er is nog een ander slijtgevoelig onderdeel dat je met een elektrische auto in de gaten moet houden: de banden. Elektrische auto’s genereren bij het optrekken aanzienlijk meer koppel dan de meeste auto’s. Als je daar regelmatig gebruik van maakt, gaat dat ten koste van je bandenprofiel. Rustig wegrijden loont dus. Bij de aanschaf en het onderhoud van banden moet je rekening houden met de speciale eisen die voor elektrische auto’s gelden.

Enthousiast over Vlastuin Auto?

Bel, mail of app met een van onze collega’s om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen!