lease

Een auto leasen kan een goed alternatief zijn voor het kopen van een nieuwe auto. Leasen kan zakelijk, maar ook privé. Zo rijdt u in een nieuwe auto, zonder in een keer een groot bedrag uit te geven. Als u zakelijk least, krijgt u te maken met fiscale bijtelling. De Belastingdienst ziet uw auto namelijk als extra inkomen. We zetten wat interessante feiten voor u op een rij voor zakelijk leasen:

Een leaseauto is vaak onderdeel van secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar u kunt ook zakelijk leasen als u bijvoorbeeld zzp’er bent. U betaalt dan wel bijtelling. Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen?

1. Voordeel: een auto zakelijk leasen geeft overzichtelijke maandelijkse lasten en geen onverwachte (onderhouds)kosten.

2. Nadeel: als je een auto zakelijk least ben je geen eigenaar van de auto en wordt het privégebruik belast door de fiscus.

3. Voordeel: zakelijk leasen betekent dat u in een nieuwe auto kunt rijden en hem niet zelf weer hoeft te verkopen of inruilen. U levert hem aan het eind van de leaseperiode gewoon weer in.

4. Nadeel: u kunt een zakelijke lease auto niet houden zo lang u wilt en daar de tijdsduur van de financiering op afstemmen. Als u zakelijke kilometers kunt declareren kan een auto kopen voordeliger zijn.

Enthousiast over Vlastuin Auto?

Bel, mail of app met een van onze collega’s om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen!